Hírek

Elérhetőségek

Földrajzi fekvés

Fülöpjakab 1136 lakosú kistelepülés Bács-Kiskun megyében, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között. A község már a honfoglalás előtt is lakott volt, egy avar kori település és temető továbbá egy Árpád-kori templomrom, temető és a hozzájuk kapcsolódó település romjai kerültek elő a feltárások során. De volt itt kun, kapitányi székhely is A község a török kor után Kecskemét, majd Fülöpszállás, legvégül pedig Félegyháza pusztájaként éledt újjá. 1954-ben leválasztották az anyatelepülésről és a szomszédos Majsajakabszállással összevonva Kunszállás néven szerveztek itt községet. Az 1960-as népszámláláskor még 2800-an éltek a területen, a sok száz hektáron termelt szőlő és gyümölcs családok százainak garantált biztos megélhetést. A szőlőkultúra súlyát jelzi, hogy a mai napig is a község egyes határrészeit a "hegy" elnevezéssel illetik utalva a szőlőhegyekre (Ring-hegy, Mayer-hegy, Zsidó-hegy, Jakabi-hegy). Az 1989-ben lett önálló település Fülöpjakab.

Kecskemét, Kiskunfélegyháza, az M5-ös autópálya, a kiskunfélegyházi csomópont közelsége, jó megközelíthetősége, a bugaci puszta szomszédsága, a tanyák tagolta alföldi táj szépsége, valamint az itt élő emberek hallatlan szorgalma, vendégszeretete, jelenti községünk legfőbb vonzerejét. Önkormányzatunk olcsó építési telkekkel, ipari területtel igyekszik kedvező feltételeket teremteni az itt letelepedni szándékozók illetve befektetők számára.

Ma 1136-en laknak itt a Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti területen. A föld szeretetét apáiktól örökölték a fülöpjakabiak. Ma is sokan gazdálkodnak, termelnek a határban. Biogazdáik országos hírnévre tettek szert kitartó munkájuknak köszönhetően. Virágzik a tanyavilág, sokszínű a közösségi élet a kis közösségben erős és hatékony civil szervezetek működnek, a település segíti a vállalkozások fejlődését.