Hírek

Elérhetőségek

Polgármester

SZÉNÁSI ZOLTÁN

Kecskeméten 1964-ben születtem. 1982-ben érettségiztem a Petőfi Sándor Gépészeti Szakközépiskolában, majd a Fémmunkás Vállalatnál helyezkedtem el gyártmány-szerkesztőként. 1984-ben kötöttem házasságot Szabó Arankával. Házasságunkból két gyermek született. Rita óvónő a helyi óvodában, Zoltán liftszerelőként dolgozik egy kecskeméti cégnél. 1992. január 1. óta dolgozom a Fülöpjakabi Polgármesteri Hivatalban anyakönyvvezető, népességnyilvántartó és szociális ügyintézőként. Megalakulása óta tagja vagyok a helyi polgárőrségnek. 1994-ben alapítottuk meg az Alfa 94' Szabadidős Klubot, melynek azóta vezetője vagyok, a klub működésén belül szerveztük a május 1.-je sport napot, kirándulásokat, színházlátogatást. Idén 20. alkalommal szerveztük meg a Szüreti Bálat.

Úgy gondolom, hogy munkámból adódóan sok embernek ismerem az életét, a problémáját, a megélhetési lehetőségét. A fiatalok körében eltöltött idő bizonyosságot adott számomra, hogy több lehetőséget kell keresni és teremteni részükre a kulturális élet és sport területén is, hogy hasznosabban tudják eltölteni a szabadidejüket. Az idős, tanyán élő emberek életét könnyebbé kell tenni (pl. földutak karbantartása, út melletti fák metszése, tanyagondnoki szolgálat működésének további biztosítása)

22 év óta dolgozom az önkormányzat alkalmazásában. Tisztában vagyok vele, hogy az anyagi lehetőségek korlátoltak és szűkösek. Éppen ezért- minden pályázati lehetőséget is kihasználva - elsősorban a mindennapi életben felmerülő, ahhoz kapcsolódó feladatok ellátást tartom elsődlegesen fontos feladatnak: Pl. iskola és óvoda megtartása, temető rendbetétele, rendszeres karbantartása, esővíz elvezetés, szennyvíz-csatorna kiépítése, földutak karbantartása, forgalom lassító szigetek a falu két szélén, civilszervezetekkel jó kapcsolat kialakítása, helyi vállalkozók bevonása a helyi beruházásokba, fiatalok nyári gyakorlaton történő alkalmazása, kerékpár-út rendszeres karbantartása gyermekbarát játszótér kialakítása, helyi termelők termékeinek helyben történő hasznosítása, teleház kibővítése faluházzá ( ahol minden civilszervezet helyet kaphatna), porta-program ( anyagi támogatás a fiataloknak.)

Célom egy olyan önkormányzat kialakítása, ahová az emberek bizalommal fordulhatnak, meghallgatásukra, problémájuk megoldására fogok törekedni. Bízom benne, hogy nyitottan és őszintén meg tudunk beszélni mindent, én minden igyekezettemmel ezen leszek. Összefogással egy élhető, szerethető, mások által is megbecsült és elismert falu megteremtése és megtartása lesz a következő években a célkitűzésem.